ТРЖИШТЕ луксузних венова у Европи је порасло у последњих пет година за 41 одсто! Зато скоро да нема аутомобилског гиганта који не покушава да одигра значајнију улогу у овој категорији возила.

Већ поодавно стандарде у овој класи поставља „Мерцедес- Бенц“са својом „В – класом“ која је недавно стигла на тржишта у новом, редизајнираном издању.


Прочитајте још: БМW планира да лансира 25 електричних и хибридних модела


Ова луксузна крстарица на точковима не оставља никог равнодушним. Тако је било и на презентацији овог модела, недавно,који је уприличила компанија Стар импорт из Београда, која нас је већ навикла на нестандардно, маштовитије представљање возила немачког гиганта чији је заступник на овим просторима.

Тако је било и овога пута. На обронцима Фрушке горе компанија Стар Импорт д.о.о. организовала је активну презентацију, за памћење, најлуксузнијег члана Мерцедес-Бенц породице лаких комерцијалних возила.


Прочитајте још: ДЕВЕТ СЕДИШТА ЗА УЖИВАЊЕ: "Новости" на првој тест вожњи нове "опел зафире" у Франкфурту

Караван В-Класе угостио је више од 100 учесника, од купаца, власника, новинара... који су имали прилику да испробају све новине које доноси нова генерација овог модела. У активној вожњи по живописним пределима Фрушке горе, В-Класа је још једном потврдила да је могуће имати све – и стил и перформансе.

Од своје премијере у 2014. години, Мерцедес-Бенц В-Класа је својим дизајном, осећајем високог квалитета у унутрашњости, комфором, безбедносним и помоћним системима поставила репер у сегменту МПВ возила и остварила успех на интернационалном тржишту. Нова генерација Мерцедес-Бенз В-класе унапређује ове основне вредности и доноси освежење овом већ успешном моделу.

Кључне тачке којима је посвећена пажња су рестилизован и упечатљив дизајн предњег дела возила, као и увођење нове генерације дизел мотора ОМ 654 са четири цилиндра. Уз ово, аутоматски мењач 9G-TRONIC је доступан по први пут у овом моделу, док су безбедносни и помоћни системи за вожњу, међу којима је и Active Brake Assist, доведени на најновији технолошки ниво.

Новину представљају и оптимално дизајнирана луксузна седишта пружају путницима широк опсег функција, масажу леђа и контролу климатизације.

Четири нове боје возила (графит сива металик, селенит сива металик, челик плава и хијацинт црвена металик) проширују спектар добро прихваћених црно-белих тонова боја.

Учесници су имали прилике да се упознају и са предностима других чланова породице Мерцедес-Бенз доставих возила – системима безбедности у вожњи код новог Спринтера и практичности Vito MixТо модела.