У три летња месеца у Србији свакога дана погину два лица, а тешке телесне повреде задобије 12 особа.

Зато је јако важно, каже начелник Управе саобраћајне полиције МУП Србије Небојша Арсов, да сви подржимо једну овакву кампању као што је четврта акција “Вози одморан“.

Начелник Арсов је истакао да су у јуну ове године погинула 54 учесника у саобраћају, да расте број настрадалих пешака, путника у возилу који не користе појас, али и да је десет одсто настрадалих у летњим месецима деце млађе од 13 година јер их родитељи, махом небезбедно превозе не користећи сигурносна дечја седишта.

ПРОЧИТАЈТЕ И:
Ево шта саветују стручњаци у борби против врућина, на шта да обратите пажњу!

Јасно је, навео је Арсов, да упркос повећаном кажњавању возача од десетак одсто на годишњем нивоу, МУП без подршке свих не може да утиче на промену свести возача.
Зато је акција, кампања "Вози одморан“ коју је покренула Агенција за безбедност саобраћаја уз подршку МУП Србије, Управе граничне полиције и компаније Еко Србија изузетно битна током појачаног саобраћаја у критичним летњим месецима.


Ово је четврта кампања “Вози одморан“ коју организујемо. На граничним прелазима, на одмориштима делићемо и флајере који су штампани на четири језика, српском, енглеском, немачком и турском у којима уз савет да се после два сата вожње одмара, дају и најосновније информације у саобраћају у Србији, каже Јасмина Милошевић директор Агенције за безбедност саобраћаја Србије.

Обим ове кампање, чини се већи је него икада. Појачана је и контрола аутобуса на туристичким правцима, системом камера возачи се, преко сајта МУП обавештавају о стању на 14 најфреквентнијих граничних прелаза, а како је истакао генерал Миљан Станојевић начелник Управе граничне полиције, на граничним орелазима, због чињенице да је 80 одсто страних транзитних путника турске националности, нашим полицајцима ће асистирати и одређен број турских полицијаца.