На светској премијери новог модела „Fiat ducato МY2020“, еволуције најпродаванијег модела у класи,који је испуњавао читав спектар потреба својих корисника свих 38 година, бренд „Fiat Professional“ је омогућио и први поглед на модел “Ducato Electric“– потпуно електричну БЕВ (батеријско електрично возило) верзију овог возила – која ће се наћи у продаји током 2020. године и у пару са моделом “Ducato Natural Power“ који иде на природни гас и тиме заокружити понуду модела који иду на алтернативни погон.


Нови“дукато“ је успео у покушају да се побољша, кроз еволуцију која не престаје већ скоро 40 година. Одличне перформансе, брига о животној средини и озбиљан фокус на укупне трошкове власништва одговарају на различите потребе сваког професионалног задатка. Најбогатија понуда за једно возило које је оријентисано „потпуно ка прогресу“, са софистицираним и препознатљивим стилом и врхунском технологијом.


Овакав начин размишљања подвлачи и оно што је коришћено и код модела Ducato Electric, првог потпуно електричног модела бренда, дизајнираног и развијеног у складу са највишим стандардима квалитета ФЦА групе.ПРОЧИТАЈТЕ И: Фијат и Рено у преговорима о партнерству


Поред тога што нуди цео асортиман верзија,“дукато електрик“ ће такође имати модуларне опције величине батерије, са аутономијама од 220 до 360 км (НЕДЦ циклус) и различитим конфигурацијама за пуњење. У комбинацији са импресивним перформансама: брзина ограничена на 100 км/х како би се оптимизовала потрошња енергије, максимална снага од 90 кW и максимални обртни моменат од 280 Нм.

Поред тога, нови електрични мотор не ослабљује најјачу особину модела Дуцато: најбољу запремину пртљага у класи, од 10 до 17м3, и вучну снагу до 1.950 кг, што је такође најбоље у категорији.