Генерални менаџер кинеске компаније Јинлонг (Yинлонг - Ланџу Гуангдонг њу енерџи аутомобиле) Јанг Јиан (Yанг Јиан) најавио је у изјави Тањугу да ће Икарбус, чији су нови већински власник, крајем године кренути са производњом електричних аутобуса.

"Наши планови су да прво доведемо инвестиције које би Икарбус вратиле у живот, а након тога планирамо да запослимо 200 радника и кренемо са производњом", објаснио је Јанг.

Он је рекао да је његова компанија примила нову поруџбину и да ће на основу ње кренути са производњом возила која су потребна у Ланџоу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Акција “Вози одморан“ на граничним прелазима и одмориштима, појачана и контрола аутобуса (ФОТО)

"Управо радимо на организацији у Икарбусу и крајем ове године кренућемо са производњом првог електричног аутобуса. Ми сада радимо на техничкој припреми за производњу тог аутобуса", казао је он.

Јанг истиче да је план кинеске компаније да "Икарбус" учини јаком фирмом и да постане регионални центар, а да ће се тек потом размишљати и евентуалном ширењу на друге земље у региону и уласку на европско тржиште.Кинези преузимају 51 одсто Икарбуса, а у власништву државе остаће 26 одсто предузећа, док остатак припада малим акционарима.

У погонима "Икарбуса" намеравају да задрже постојеће моделе, али и да почну производњу електричних аутобуса и комбија.