ТИМ који побеђује не мења се. Ипак, са времена на време у игру се убацују нови свежи играчи.- Затио је и "Шкода" после великог успеха своја два прва СУВ возила "кодијака" и "карока" на тржиште избацила и трећи модел из своје породице теренаца - "камик".

Први "шкода камик" сишао је са производних трака фабрике "Шкоде" у Младој Болеслави (Чешка). Овај СУВ за европско тржиште комбинује предности СУВ модела као што су виши клиренс и виши положај седења са агилношћу компактног аутомобила.


- За нас је почетак производње новог "Шкодиног" модела увек посебан тренутак. Током протеклих неколико месеци, направили смо све припреме у производњи и логистици да успешно покренемо нови "шкода камик" модел у сегменту градског СУВ-а. Уверени смо да ће у типичном "Шкодином" стилу, овај модел такође импресионирати наше клијенте одличним квалитетом и многим практичним решењима - каже

др Мајкл Оељеклаус, члан борда за производњу и логистику "Шкода Ауто".

Чешки гигант је уложио око 100 милиона евра у производњу овог модела. Производна линија за "МQБ27" платформу је адаптирана. У погонима за фарбање и финалну монтажу, направљене су фундаменталне промене да би се сваки дан произвело по 400 нових "камик" модела.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "Шкода" не посустаје


Дужина аутомобила од 4.241 мм нуди пространост за све путнике и пртљаг. Захваљујући савременим системима за помоћ, ефикасним и штедљивим моторима, као и најновијим онлине услугама савршено одговара захтевима млађе, урбане циљне групе. Нудећи нови градски СУВ искључиво са погоном на предње точкове, "Шкода" задовољава жеље купаца у овом сегменту возила у погледу вожње.