КАДА је пре три године представљен јавности "лексус ЛЦ" је одмах уврштен у дизајнерска чуда модерног аутомобилског доба.


Кажу да је овај оригинални дизајн већ проглашен за икону, легенду а чувени бренд као да жели да додатно "долије уље на ватру". Представљен је "лексус ЛЦ" са ознаком " Лимитед Едитион 2020" што јасно говори да се радуи о специјалној, малој серији модела, која је намењена за оне који увек желе више.

Овај нови "ЛЦ", који ће бити произведен у ограниченом броју примерака, призива префињенији, зрелији купе, не одричући се савремених перформанси, технологија и изгледа који га чине толико пожељним.


- Трансформација почиње упечатљивом бојом "Terrane Khaki", ексклузивном бојом за ову ограничену серију "ЛЦ". Нежна у својој дубини, истовремено јако упечатљива, ова врло необична нијанса зелене боје употпуњује снажне обрисе "ЛЦ" модела. Двобојни наплаци од 21 инча заокружују изглед који уздиже профил на неки сасвим нови, другачији ново - кажу у овој компанији.


Унутрашњост верзије "LC Limited Edition" је подједнако упечатљива захваљујући двобојном изгледу који наглашава не само изузетан дизајн већ врхунску израду који су стандард у сваком "ЛЦ" аутомобилу.


Седишта с електричним подешавањем у 10 смерова, пресвучена су анилинском кожом, најмекшом кожом највишег доступног квалитета у "Лексусовој" понуди. Екслузивна боја "Bespoke Saddle Tan" је доступна само у овој ограниченој серији, а употпуњава је незнатно тамнија нијанса "Alcantare" на облогама врата која унутрашњости даје утисак мекоће префињености и која као да вас позива да уђете у возило и удобно се сместите. У контрасту са седиштима, тамна кожа "Black Amber" користи се на обручу управљача, арматурној плочи, централној конзоли и вратима. Смеђи шавови повезују тамнију кожу и седишта, поврх тога што наглашавају невероватну прецизност сваког бода.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КАБРИОЛЕТ ШЛАГ НА ТОРТИ: Луксузни „лексус“ обележава 30. рођендан


- Завршни печат за сваки "Lexus LC Limited Edition 2020." је персонализована лајсна прага која означава природу ограничене серије сваког аутомобила. Ослањајући се на геометријске облике којима се одликују задња стоп светла, ласерски резане плоче вас, сваки пут када отворите врата, нежно подсећају на то колико је овај аутомобил редак - каже се, између осталог, у саопштењу овог гиганта достављеног "Новостима".Овај "ЛЦ" се, у механичком смислу, не разликује од других, било да је реч о "ЛЦ 500", са сјајним одзивом - захваљујући 5,0-литарском бензинском мотору В8 и аутоматском мењачу са 10 брзина "Direct Shift" или о самопуњивој хибридној верзији - "ЛЦ 500х", првом аутомобилу на свету с четворостепеним системом "Multi Stage Hybrid System"; са 3,5-литарским бензинским В6 мотором у комбинацији с напредним електромотором.
Поред истакнуте боје - "Terrane Khaki" - ова ограничена серија је доступна и у црној боји "Graphite", као и у боји "Sonic Titanium".


Модел "Леxус ЛЦ 500 Лимитед Едитион 2020". стиже у европске продајне салоне већ у октобру ове године када ће бити позната и цена.