НАШ прослављени аутомобилиста Душан Борковић покушаће да прекине пост српских возача дуг 26 година и да победи на нашем најпрестижнијем међународном аутомобилском надметању 52. "Србија релију" који стартује у петак 27. септембра у Врњачкој Бањи.

- Нисам специјалиста за рели али даћу све од себе. Набавио сам сјајан аутомобил "шкоду фабију Р5 ЕВО" и уз помоћ искусног сувозача Игора Маринковића надам се да ћу оправдати очекивања - каже Борковић коме је како каже у "хендловању" притиска да мора да победи драгоцене савете дао и Новак Ђоковић.


Пред Борковићем је тежак задаттак. Од 1992. када је славио срспки ас Вићентије Савић на "Србија релију" трофеје су увек односили страни возачи, а и овога пута на мегдану ће бити прекаљени рели асови из Бугарске, Мађарске, Шведске Хрватске, па чак и један Јапанац на месту сувозуача.

- АМСС даје све од себе да са општином Врњачка Бања направи спектакл и да што пре добијемо и организацију неког европског релија - каже Дејан Стојић председник АМСС организатора "Србија релија".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Свечано отворен 51. Србија рели


Стојић каже да је пријављено 59 посада а да га посебно радује и што је најмслабија класа, у којој већином возтзе млади возачи "Мали Н" попуњена са 10 посада.Њима је АМСС омогућио да учествују без стартнине а за чланове екипа је обезбедио и бесплатан смештај.


Фото Алекса Станковић


Рели ће стартовати у петак у 21,00 часова на Градском тргу у Врњачкој бањи. Ради се о церемонијалном старту и представљању вопзача по угледу на највеће светске манифестације. Очигледна је жеља и челника АМСС али и града домаћина да овај рели, ускоро постане један од европских релија.


- Ми смо последњих година значајно унапредили нашу понуду. Имамо хоптеле и са пет звездица. У једном смо ових дана, угостили нашег најбољег тенисера и нашег најбољег аутомобилисту Новака Ђоковића и Душана Борковића - каже заменик председника СО Врњачка Бања Дане Станојчић - У граду али и окилини влада изузетно велико интересовање за ово такмичење.

Фото Алекса Станковић


Организатор АМСС је ангажовао и легндарног директора многих трка Момчила Милојковића да буде директор овог релија.


- Велика је част бити директор овако велике међународне манифестације. Рели ће се возити три дана на прекрасним обронцима Гоча, Копаоника, али имамо и изненађење специјалац на НБерановцу - каже Милојковић - Конкуренција ће бити изузетно јака, али сви се надамо да ће Борковић успети да уз помоћ искусног сувотзача Игора Маринковића донесе радост српским љубитељима аутомобилизма.

Рели је дуг 620 километара са 153 километра специјалних брзинских испита.


Старт је у петак у 21,00 час ,а циљ у недељу на Градском тргу у Врњачкој Бањи у 15,30 часова.

- Надам се да ће на старту трке бити и легендарни Вићентије Савић каже председник АМСС Стојић.

Фото Алекса Станковић


МОЋНА "ШКОДА"


Аутомобил који ће Душан Борковић возити биће "шкода фабија Р5 ЕВО".

- Ради се о новом, али сјајном аутомобилу којег још развија њихов фабрички возач јан Копецки - каже Борковић - Аутомобил има између 280 и 300 КС и погон на сва четири точка.


Да аутомобил буде увек спреман за све изазове захтевног релија бринуће се екипа механичара из Мађарске.

Фото Алекса Станковић