КАДА се помене име "јагуар" у свету аутомобилизма јасно је да се ради о брзом, моћном аутомобилу, спринтеру који ће из места, залепивши вас за седиште",јурнути друмом...


Може ли то и нова генерација "јагуара" коју покрећу електрични мотори? Може!


Јер "јагуар i- pace" из места до 100 километара на час стиже за сјајних 4,8 секунди!


Захваљујући "Бризтиш моторсу" овај аутомобил овенчан Светском и европском титулом аутомобила године, стигао је и у Србију, а први тест, прву вожњу , специјализовани новинари су имали прилике да обаве на писти националне возачје академије (НАВАК) у Суботишту.


Невероватна снага и динамика са нултом емисијом издувних гасова су карактеристике овог спортског теренца са потпуно електричним перформансама. Погон " I-pace" обезбеђује снагу од 400 КС И 696 нм максималног обртног момента. Са сталним погном на сва четири точка, овај лепотан, рекосмо убрзава од 0-100 км/х за 4.8 секунди.


Гост на догађају била је и амбасадорка Велике Британије, Шан Маклеод, и тестирала је нови "Jaguar I-PACE", први електрични СУВ британског произвођаца, који је освојио награде у категоријама Светски аутомобил године 2019, Светски аутомобилски дизајн године и Светски зелени аутомобил године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Продали 400 "јагуара" и "ленд ровера"!


Представљена је и редизајнирана лимузина XЕ, коју карактерисе препознатљив стил који се разликује од осталих аутомобила у својој класи. Ово је једна изванредна спортска лимузина. Позната по динамичком управљању, XЕ је сада још више унапређена бројним ажурираним перформансама, уз унапређену суспензију и нови, бољи "Jaguar Drive Control" систем. XЕ нуди изванредну заштиту од судара, оцењену са 5 звездица на "EuroNCAP" тесту, укључујући сигурност путника и пешака. XЕ долази опремљен са низом активних сигурносних система укључујуци и хитно кочење како би се додатно побољшао ниво сигурне безбедности. Напредан и ефикасан, XЕ пружа динамичку вожњу са малом потрошњом горива и ниском емисијом ЦО2.Представљен је и нов модел из понуде "Ланд Ровера", редизајнирани "Discovery Sport". Као најмањи Ланд Ровер али модел креиран на новој платформи, са погоном 4x4, 5+2 седишта, најнапреднијим технологијама и унапређеним дизајном.


Сва вопзила су тетирана и на чувеној "оф-родуд" стази НАВАК.