БИЛА су то времена непоновљивог аутомобилског романтизма. Давне 1927. године два грофа Аимо Мађи и Франко Мацоти осмислили су трку коју је чувени Енцо ферари назвао "најлепшом трком на свету".


Чувену "Миље миља" - "1.000 miglia". Траса релија од Бреше до Рима па поново до Бреше по многима пролази најлепшим крајолицима Италије. Одувек је била посебна част учествовати, а победници су слављени као некадашњи хероји античких Олимпијских игара.


Тридесетосмо издање ове биће одржано од 13. до 16. маја 2020. године на традиционалној стази (Бреша-Рим-Бреша) стази. У овом догађају , који се не пропушта, ће поново учествовати легемндарни бренд, који је умногоме и заслужан што је ова трка постала више од обичног релија, догађај о коме се прича - "Алфа Ромео", и подржати га као ауто-мото спонзор.


Трогодишњи уговор о спонзорству запечањен је у 2019. за период до 2021. године и представља потврду чврсте везе која спаја "Frecciu Rossu" и италијански бренд још од 1928. године.


Али овде се не ради само о спонзорству. "Алфа" ће се побринути да се врати и стари дух времена када је аутмобил био више од превозног средства.


Зато ће се неколико веома ретких и скупоцених " Алфа Ромео" модела из колекције "FCA Heritage", одељења "Групе ФЦА" посвећеном заштити и промоцији историјског наслеђа италијанских брендова, биће присутно на догађају у Бреши у 2020. А овим драгуљима из колекције придружиће се флота од 30 модерних возила - модела "стелвио" и "ђулија" - који отелотворују нову парадигму бренда "Алфа Ромео".


Као званични аутомобили трке "1.000 Miglia" (1.000 миља) 2020.

Један од најпознатијих догађаја у тркачкој историји бренда "Алфа Ромео" одиграо се 1928. године током другог издања "1.000 Miglia" када је овај произвођач освојио и појединачну и тимску титулу, са својих осам аутомобила од којих је сваки успешно завршио трку.У годинама од тада па до 1957. године "Алфа Ромео" је победио на овој трци невероватних једанаест пута, рекорд који сада неће никада бити оборен, и који потврђује несаломиву везу између два бренда који имају посебно сјајно место место на светској ауто-мото сцени.


Прочитајте још: АЛФА РОМЕО ПРЕДСТАВИО СВОЈ АДУТ: Ново рухо за "ђулијету"


Истим, неумањеним ентузијазмом као у прошлости, 18. маја прошле године љубитељи су у Монци пожелели добродошлицу Ђованију Моцерију и Данијелу Бонетију, победницима трке "1.000 Миглиа" 2019. године, који су возили модел "1928 6Ц 1500 СС" из "FCA Heritage" колекције, који је иначе изложен у "Museo Storico Ala Romeo" у месту Аресе у коме су "Новости" пре неколико година имале прилику да се и провозају са неким од аутомобила из ове колекције.


Друго место освојио је модел 1929. "6Ц 1750 СС Загато" тима Веско-Герини, док су остали "Алфа Ромео" аутомобили из "FCA Heritage" колекције сви завршили трку са врло солидним пласманима.