БАЊАЛУКА - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Сакиба Халиловића (58) и Елфете Весели (57) због ратног злочина, односно свирепог убиства 12-годишњег дечака српске националности Слободана Стојановића из околине Зворника.

Злочин је почињен у лето 1992. у близини села Каменица код Зворника. Елфета је тада била војник, а Халиловић командант Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље и Каменица такозване Армије БиХ.

- Оптужница Елфету терети да је на изузетно свиреп начин, хладним оружјем, убила Стојановића. Халиловић је то посматрао из непосредне близине и као командант вода није спречио убиство, нити је предузео нужне мере како би Елфету, као подређеног војника, за то казнио - саопштило је Тужилаштво БиХ.

Елфета Весели ухапшена је у септембру 2016. у Кантону Њушател у Швајцарској, а крајем марта ове године је изручена правосуђу БиХ и налази се у притвору.

Дечак је пре убиства успео с породицом да побегне пред нападом муслиманских снага на сигурну територију. Међутим, код куће му је остао пас од ког се није одвајао, због чега се вратио кући након чега је пао у руке злочинаца.