Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да ће убудуће бити строжа контрола диплома приликом запошљавања здравствених радника и да ће бити контактирани и факултети где је она стечена.


Конкурс за запошљавање здравствених радника спроводе здравствене установе, а Лончар каже да ће, након што је откривена жена која је са лажном дипломом лекара лечила децу у Вршцу, министарство проверити сваки сумњив случај који се појави.


Министар је појаснио да је "лажна докторка" откривена јер се појавила нелогичност да није предавала документацију за специјализацију, а установа је желела да има специјалисту.


Он је поручио свима који помисле нешто слично да ураде "да ће до сваког од њих доћи и да ће се сваки сумњив случај дипломе бити проверен".


ПРОЧИТАЈТЕ И:  SKANDAL U VRŠCU: Više od dve godine radila kao lekar, niko nije sumnjao da nema diplomu


"Морамо да урадимо контролу. Сада ћемо још будније све то посматрати, проверавати, контактираће се факултета, све остале установе одакле дође тај документ, јер нисмо се надали да неко тако нешто може да уради", рекао је министар.


Он је подсетио да је Министарство здравља формирало антокорупцијски тим и да у здравству важи нулта толеаранција на корупцију.


"Сваки динар који се у здравству потроши грађани морају да знају где је отишао", закључио је министар.