Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) подржао је данас изјаву министра културе и информисања Владана Вукосављевића да се то министарство укључи у борбу против ријалити програма и најавио да ће Скупштини Србије у истом циљу предложити конкретне мере.

"Ријалити програми су деградација морала и атак на породичне и традиционалне вредности, које су неопходне за опоравак нашег друштва и државе, нарочито у ово тешко време", наводи се у саопштењу ПОКС-а,

ПОКС оцењује да је изјава Вукосављевића да ће се ресорно Министарство укључити у борбу против ријалити програма охрабрујућа и додаје да по том питању очекује конкретне мере.

"Предложићу Скупштини Србије да се уреди ова област, тако што ће се додатно опорезовати све телевизије које емитују ријалити програм и да се такав садржај може пуштати само после поноћи", изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

У саопштењу се додаје да ће тражити доношење закона који ће уредити ту област јер се, кажу, постојећа регулатива не поштује, а регулаторна тела која су задужена за уређивање ове области не ради свој посао и не доносе никакве резултате.