Поводом натписа у појединим медијима, а у вези са темом продаје полиса осигурања на техничким прегледима, АМСС обавештава све своје чланове и остале возаче у Србији да ће на свим техничким прегледима АМСС, укључујући и наше партнере, бити омогућена продаја полиса као и до сада, тако да свим члановима АМСС, као и осталим возачима у Србији, неће бити потребан "слободан дан", како појединци наводе, да би регистровали своје возило. Напротив, требаће као и до сада 30-ак минута да заврше комплетну регистрацију возила на свим техничким прегледима АМСС.


Технички прегледи који се воде искључиво економским интересом, убеђени смо, представљају мањину у Србији. Основни циљ техничког прегледа је исправно возило у саобраћају, а конкурентност која је више него изражена у овој области (преко 1200 регистрованих техничких прегледа), сигурни смо, допринеће нижој цени и бољој услузи на техничком прегледу.


Прочитајте још: ПЕРИПЕТИЈЕ ОКО ПОЛИСА ОСИГУРАЊА НА ТЕХНИЧКОМ: Прво на канал, па на шалтер?


АМСС разуме пословну одлуку одређених колега да убудуће неће продавати полисе осигурања, али смо исто тако убеђени да ће таквом одлуком постати апсолутно неконкурентни и да ће таква одлука, ако је уопште буде, бити краткорочна.


Такође, апелујемо на медије да не преносе ставове појединих колега као генералне и јединствене, напротив то су ставови неколицине техничких прегледа, а надамо се да ће медији који су објављивали овакве текстове, обавестити јавност о томе од када и који технички прегледи "неће издавати полисе осигурања", и тако дати корисну информацију возачима у Србији да на тим местима није могуће продужити комплетну регистрацију, како не би губили време посећујући их, уместо да се ствара неоснована нервоза код возача.


Све информације о техничким прегледима АМСС мозете добити на сајту www.amss.org.rs или на број 1987, где такође можете и заказати ваш технички преглед.


(ПР)