ТЕСТОВИ за завршни испит су спремни и директори школа ће их преузети у понедељак 17. јуна, пред сам почетак мале матуре, кажу у Заводу за вредновање квалитета образовања и поручују да су, као и ранијих година, предузете све мере заштите како би се спречило да тестови "процуре" у јавност.

У просторије у којима су припремани тестови могли су да уђу само они који су радили на њима и то уз посебне картице за улаз. Нису смели да унесу ништа од личних ствари, нити било шта што може угрозити безбедност тестова.

Руководилац Центра за испите у Заводу Драгана Станојевић каже да се тестови чувају на сигурносним флешевима који имају двоструку шифру.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПРОБА ЗАВРШНОГ ИСПИТА: Нушић био лак основцима

- Половину шифре зна један колега, другу половину други и да би приступили материјалу обојица морају да буду присутна - објаснила је Станојевић.

Тестови ће бити штампани у петак и суботу, а у недељу је предвиђено да се дистрибуирају школским управама у пратњи полиције.

Завршни испит за осмаке почиње у понедељак 17. јуна, тестом из српског, тест из математике је у уторак, а комбиновани тест у среду.