ЈУТРОС смо дошли у Солун да се јавимо породици да смо живи и здрави! Синоћ смо били у Криопигију на Касандри. И, да ми је неко причао да је овакво невреме могуће, не бих му веровала. Све је личило на апокалипсу.

Овако, синоћње невреме на Халкидикију описује Наташа Колак Радојевић из Београда која је са супругом и ћерком, 7. јула допутовала у Грчку на летовање.

- Све је почело одједном, синоћ око пола 10, када је највише људи било на шеталиштима - наставља Наташа. - Најпре је почео да дува невероватно јак ветар. Потом је нестало струје, па домет за мобилне телефоне и интернет. Настала је велика паника. Ветар је чупао дрвеће, носио аутомобиле, сручила се невиђена киша. Набујала вода сливала се улицама и носила све пред собом. Све је трајало готово два и по сата и било је језиво. Склањао се где је ко стигао.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Пустош након невремена на Халкидикију: Становништво ради на санирању штете (ФОТО)

По речима наше саговорнице, настала је велика паника и стрепња за децу у спортском кампу "Скурас" у ком тренутно бораво око 500 малишана из целе Европе.

- То је спортски камп у коме су мали спортисти на припремама у пратњи тренера - каже Наташа. - Не знам да ли тренутно у њему има малишана из Србије, али прошле седмице их је било. Нисам до јутрос чула да је у кампу неко повређен.

Како наша саговорница каже, од екипа за помоћ и евакуацију сазнали су да ће интернет и мобилне мреже на Касандри прорадити највероватније данас око 13 часова.