ПОСЛЕ анонимне пријаве да се медицинска сестра Ђ. А. неадекватно понаша према деци у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине Београд, директор ове установе Зоран Милачић донео је решење о њеној привременој суспензији до утврђивања чињеничног стања и окончања дисциплинског поступка.

На снимку који од данас кружи друштвеним мрежама види се да Ђ. А. ноншалантно улази у собу са бебама и све време држи телефон у рукама, иако овде није дозвољено телефонирање. Дете држи потпуно неприкладно, за једну руку, и готово га баца у креветац. После тога, на снимку се види како телефоном снима другу бебу, што је такође забрањено, и наставља своје активности на мобилном телефону.

- Брига о деци представља приоритет - рекао је Милачић. - Ова установа са традицијом одговорног и адекватног понашања према девојчицама и дечацима, који су корисници Центра, представља пример добре праксе у поступању према малишанима. У складу са тим, сваки вид кршења правила одређених базичним програмом рада и процедурама које су установљене, аутоматски захтева покретање оваквог поступка и брзо реаговање.

Директор Милачић о овом случају информисао је министра за рад Зорана Ђорђевића, који је поручио да сви који крше закон треба да буду кажњени.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПРЕГОВОРИ ОКО МИНИМАЛЦА: Синдикати траже 5.000 више, послодавцима повећање нереално


- Поступак ће утврдити да ли има одговорности. Лично сам наложио да сви који раде супротно правилима и закону сносе последице и буду најстроже кажњени, што неће бити изузетак ни у овом случају - рекао је Ђорђевић.

Ђ. А. је тек недавно почела да ради у Центру у Звечанској. Иако је на друштвеним мрежама доживела снажну осуду, постоје и људи који су стали у њену одбрану, рекавши да то није наш највећи проблем и како се не може тек на основу снимка оценити шта она заиста ради и зашто фотографише дете.


ОБЈАВИО "ЛЕВИЈАТАН"

Снимак из Центра за заштиту одојчади у Звечанској први је данас објавио покрет "Левијатан", основан 2015. године у Београду. Од формирања, његови активисти се баве спасавањем и лечењем животно угрожених и злостављаних животиња.

Видео-снимак погледајте ОВДЕ.