БЕОГРАД - Министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Младен Шарчевић разговарао је у Никозији са министром образовања и културе Републике Кипар Костасом Хампиаурисом о конкретним могућностима унапређења сарадње између две државе у области образовања, на основу Меморандума о сарадњи потписаног у новембру прошле године.

Саговорници су оценили да две државе имају традиционално добре и пријатељске односе и потврдили спремност да се додатно ангажују како би се ти односи обогатили још успешнијом сарадњом у сфери образовања, науке и просвете.

Министри су разменили информације о тренутној ситуацији у ресорима које воде и реформама које су спроведене, као и онима које су у току.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Младен Шарчевић: Да свима у просвети буде боље недостаје 100 милијарди

На основу одредби потписаног Меморандума о сарадњи, договорено је да се ускоро формирају експертски тимови који би дефинисали стратегију будуће сарадње и одредили приоритетне области и конкретне предлоге.

Министар Шарчевић се након тога састао и са представницима Педагошког института Кипар и Директората за образовање са којима је разговарао о интернационализацији високог образовања, мобилности учитеља, наставника, ученика, професора и студената, као и о српској допунској школи на Кипру, наводи се у саопштењу Министарства.