Из Ауто-мото савеза Србије поручују свим путницима који иду у Грчку и имају намеру да тамо користе услуге рент-а-цар, да пре одласка на пут изваде Међународну возачку дозволу.

Агенције у Грчкој имају право да инсистирају на поседовању Међународне возачке дозволе, упркос томе што за наше држављане иста дозвола приликом путовања сопственим аутомобилом чак и није потребна, кажу у АМС С.

Из Савеза преносе искуство Ј.И. (30) из Београда који је испланирао свој одмор на Грчком острву Лефкада.

Прочитајте још - Брзо до папира за путовање без бриге

"Толико сам се радовао заслуженом годишњем одмору да сам направио детаљну мапу свих плажа на Лефкади, које ћу обилазити у наредних десетак дана колико сам боравио у Грчкој", прича овај Београђанин.

Додаје да му удаљеност плажа од смештаја, који је резервисао, није представљао проблем, јер је свакако планирао да по доласку изнајми аутомобил.

Међутим, "ту већ крећу муке" препричава он објашњавајући да му је за изнајмљивање аутомбила у Грчкој било неопходно да поседује Међународну возацку дозволу, коју са собом није имао.

Због тога што се није подробно распитао, каже, до краја одмора морао је да користи јавни превоз у Грчкој.

Тек по повратку у Београд, наводи, сазнао је да рент-а-цар агенције у Грчкој имају право да инсистирају на поседовању Међународне возачке дозволе, а која се, иначе, може добити у било којој пословници Ауто-мото савеза Србије.