ПРОСЛАВЉЕНИ музичар Влада Георгиев послао је “Новостима” одговор на најаву кривичних пријава против организатора и учесника хуманитарног концерта "За наше Косово и Метохију" у Херцег Новом од стране Министарства културе Црне Горе.


Он истиче да је рођени Новљанин и да воли Црну Гору, али да се историја не може изменити по нечијој жељи

Његов допис преносимо у целости:

Писати и најављивати кривичне пријаве организаторима хуманитарног догађаја због српских застава је директна и јавна порука да Срби као народ нису добродошли. Срби су тиме оптужени само због свог порекла и националне лозе.

Прочитајте још: СМЕТАЈУ ИМ СРПСКЕ ЗАСТАВЕ И ПЕСМЕ: Министарство културе Црне Горе најавило кривичне пријаве због "Тамо далеко" и наше тробојке!


Никад нисам чуо да се било ко побунио када се на фештама у Котору и широм Боке развије хрватска застава. Мени то лично никада није засметало, напротив, сви смо ми људи који живе на овим просторима.

Ако мене питате, "брат је мио које вјере био". Поштовати свакога је мој животни став.

Осим љубави према људима, довољно ми је да знам да сам филантроп и да, осим што бих свакоме помогао, никад никоме не бих одмогао. Ја сам човек љубави и уметности. И тако ће увек бити.

Изјаве појединаца који говором мржње покушавају да све ово окрену у корист својих политичких поена, правећи антисрпски амбијент, не могу ни да коментаришем. То су људи који очигледно немају појма о историји, па чак ни о свом пореклу.

Што се тиче "Тамо далеко", ова песма Милутина Бојића је лирска трагедија којом се изражава дивљење према храбрости наших предака. Чак је и Никола Тесла сахрањен уз ову песму. Мој прађед је сахрањен у мору код острва Видо на Крфу. Тешко рањен, није преживео, борећи се за своју отаџбину. Ко год је песму "Тамо далеко" икада повезао са било каквом мржњом требало би прво да пропадне у земљу од стида, а одмах затим да потражи озбиљну лекарску помоћ.

Изјаве које ову песму повезују са мржњом указују на психички тешко болесне особе које су у стању да је измисле. Ако је неко на то, пак, помислио да може да измишља историју, без обзира да ли је министар, представник локалног одбора партије, или ко год други, поручујем му да то не бива. Историја је добро позната. И не може се изменити по нечијој жељи. Предлажем свима да на ову тему прочитају само неколико страна било које књиге историје и да достојанствено признају своје срамне изјаве и оптужбе.

Рођени сам Новљанин и Црну Гору волим као једно од моја два ока у глави. Колико год се неки трудили да ставе своје речи у моја уста, неће успети. Једностано то није могуће. Лично, у мом родном Херцег Новом имам много пријатеља свих националности и религија и сјајно се дружимо, волимо и поштујемо од малих ногу, па и данас. И надаље.

Зато, господо, престаните да вређате. Зауставите се кад осетите да ће и мало мржње изаћи из вас. Погледајте из другог угла, видећете да је другачије. На пример, могли су похвалити мој педесети концерт на Канли Кули, као и сву промоцију Херцег Новог и Црногорског приморја уопште. Али нису. Зато многи јесу, и честитали ми на томе од срца, на шта сам веома поносан. Видимо се на петровачкој ноћи 23. августа, да заједно певамо и осетимо спој љубави и музике.

До тада, велики поздрав "Новостима" и свима вашим читаоцима из најлепше Боке.