ИСПИТАЋЕМО све до краја и сачекати резултате о овој највећој трагедији која је могла да се деси једној породици, рекао је данас министар здравља Златибор Лончар поводом смрти двогодишње девојчице којој је позлило на Власинском језеру.

Како је објасно, хитна помоћ је кренула из Сурдулице која је изузетно удаљена, па су се нашли на пола пута и покушали све мере реанимације али није успело.

"Ако сте руководилац здравствене установе, на локалу, а знате да је више људи на Власини, што се нисте организовали, па не могу ја да вас организујем", рекао је Лончар гостујући на ТВ Пинк, наводећи да није кренуо санитет из Црне траве која је ближе него из Сурдулице која је доста удаљена.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УЖАС У СУРДУЛИЦИ: Девојчица (2) преминула пошто јој је позлило на Власинском језеру; Хитна помоћ није могла да дође "због процедуре"

Министар је поводом смрти детета изјавио саучешће и апелова да се ова трагедија не злоупотребљава да би се скупљали поени "јер се то враћа као бумеранг".

Како је нагласио, од 1. јануара Домови здравља који су сада у надлежности општина и градова поново ће бити у надлежности државе "па неће бити ратова на локалу" око њих.