ПЕТОГОДИШЊИ дечак из Србије Т. А., који се пре два дана умало није удавио на летовању у грчком летовалишту Пефкохори, после реанимације је превезен у болницу у Солуну и, како сазнајемо, још је у тешком стању. Из Конзулата Србије у Солуну у петак нам је потврђено да је малишан смештен у болницу Ипократион и да је отац са њим. Малишан се, по речима сведока, са братом и сестром играо код забавног парка у мору и изненада почео да се дави.

Према писању администратора фејсбук-странице Live from Greece, дечака без свести из воде је извукао човек који пружа услуге спортова на води, а реанимирао га је лекар који се случајно затекао на плажи као туриста.


Прочитајте још: ДРЖАВЉАНИН СРБИЈЕ СЕ УТОПИО НА АДИ БОЈАНИ: Ушао је у море, а онда су га одвукли велики таласи

- Дечак је затим амбулантним колима превезен прво у дом здравља у оближњој Мудањи, а затим и у болницу Ипократион у Солуну - пише на овој интернет страници. - Тренутно је на одељењу интензивне неге, где је прикачен на апарат. Надамо се да ће изаћи као победник, а на све апелујемо да увек, чак и на наизглед безбедним плажама, будете врло опрезни и пажљиви. Нажалост, готово свакодневно има случајева дављења!


Забавни парк где се дечак давио Илустрација

У току дана администраторима групе се јавила девојка из Грчке Киријаки Папастефану, која је пратила преписку у вези са драмом на плажи и преко ове фејсбук-странице понудила помоћ породици из Србије, да их угости у својој кући у Солуну, недалеко од болнице. Пошто је стање малишана и даље критично, отац је прихватио помоћ.

- Дете је још на апаратима да би му плућа функционисала нормално - рекла је модератор групе Live from Greece. - У болници сам сазнала да је дечак одмах прикључен на апарате и да је и даље на њима. Смештен је на одељење интензивне неге. Има малог помака, али из болнице још не могу да кажу да ли ће дављење оставити последице на њега.

ТРИ УТАПАЊА

ПРЕМА подацима интернет групе Live from Greece, истог дана када се са таласима борио петогодишњак, три мушкарца су се утопила, међу којима је и младић од 19 година из Србије, који се утопио на Олимпик бичу.