Пријављивање за септембарски уписни рок на основне студије на Грађевинском факултету у Београду биће одржано 2. септембра, док ће пријемни испит из математике бити два дана касније.


На студијским програмима Грађевинарство и Геодезија и геоинформатика још има места за студирање на терет буџета државе, као и за самофинансирајуће студенте.


У случају да остане слободних места, право на накнадну пријаву имају и они који су пријемни из математике у септембарском року положили на неком од других техничких факултета, саопштио је факултет.


Декан проф. др Владан Кузмановић нагласио је да ће Грађевински факултет у Београду наставити да образује врхунске инжењере, чија су знања препозната у земљи и широм света, што им омогућава брзо запошљавање и успешну каријеру.


Декан наглашава да потреба за грађевинским инжењерима прогресивно расте и да ће се тај тренд наставити у деценијама пред нама.


"Трудимо се да непрестано унапређујемо наставу на Факултету како би процес учења био што ефикаснији, а студенти што боље усвојили знања кључна за будућу каријеру. Посебно је важно да на томе радимо у тесној сарадњи са студентима. Студентски парламент факултета покренуо је низ конкретних иницијатива за унапређење процеса студирања, од којих су неке већ усвојене", рекао је професор Кузмановић.


Као једну од највећих промена, Кузмановић наводи недавно усвојен предлог да основне студије на Грађевинском факултету од 2021. године трају три године, а мастер студије две године, што ће омогућити бржи пут до посла, уз могућност наставка школовања уз рад.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Стари студенти донели индексе у Скупштину


"Деканат подржава и иницијативу Студентског парламента да се већ ове године спроведу још неке промене које би студирање учиниле ефикаснијим, а за које верујемо да ће бити ускоро усвојене. Пре свега мислим на предлоге да положен писмени део испита важи до краја текуће школске године, уз могућност да на усмени део испита изађу два пута, као и да писмени испити убудуће краће трају, односно да буду мање обимни", навео је Кузмановић.


Он је истакао да ће увођењем таквих промена просец учења бити ефикаснији и модернизован, што је, како је навео, показала пракса на најугледнијим светским факултетима.