Јако невреме праћено кишом и градом око 14 сати захватило је Суботицу. Улице и главни трг су под водом, а најкритичније је код железничког подвожњака где је саобраћај због велике количине воде обустављен, јавља РТС.

Према првим информацијама, ветар је на Палићу поломио неколико стабала.

Новосађане затечене на раскрсници Булевара ослобођења и Булевара Краља Петра данас је изненадио краткотрајни пљусак. Падавине праћене јаким ветром, већ ниску температуру, обориле су за додатних десетак целзијуса.

Нешто пре 16 часова јака киша стручила се и на престоницу.

У Србији до краја дана местимично киша и пљускови с грмљавином на северу, кошава у слабљењу.

Облачност с јаким пљусковима, градом, олујним ветром и грмљавином из Бачке премештаће се ка северном и средњем Банату, објавио је РХМЗ.


У Срему, западној Србији, као и у планинским пределима на југоистоку пљускови ће бити слабијег интензитета и локалног карактера.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: За два сата стиже невреме; Очекују се пљускови праћени олујним ветром и грмљавином

На југу Баната, у Поморављу и доњем Подунављу дуваће умерен и јак југоисточни ветар са најјачим ударима на југу Баната, повремено до 25 метара у секунди, објављено је на сајту РХМЗ.

Потоп у Суботици, фото Ј.Лемајић


Облачност са пљусковима, грмљавином, јаким, понегде и олујним ветром премешта се преко северног и средњег Баната даље на североисток, објавио је РХМЗ.

Повремени пљускови и грмљавина очекују се у западној Србији, појединим деловима Београда, као и у планинским пределима на југоистоку земље.

На југу Баната, у Поморављу и доњем Подунављу дуваће умерен и јак југоисточни ветар са најјачим ударима на југу Баната, повремено до 25 метара у секунди, са тендецијом постепеног слабљења.Претходно је објављено упозорење да се у послеподневним сатима, на северу Србије локално очекују краткотрајне временске непогоде.

Фото: Д. Дозет

Очекују се обилни пљускови са количином падавина већом од 20 мм за кратак временски период, појава града и олујни ветар.

ВАТРОГАСЦИ СПАСИЛИ 9 ПУТНИКА ИЗ КОМБИЈА


Припадници МУП, Сектора за ванредне ситуације, имали су већи број интервенција у Севернобачком округу због данашњег невремена, а у Суботици, која је била најпогођенија, ватрогасци су спасили девет путника из комбија који се заглавио испод једног подвожњака.


Невреме је било праћено обилним падавинама и јаким ветром.


У Суботици је за кратко време пала огромна количина кише, због чега је велики број улица поплављен, а најкритичније је било испод железничког подвожњака који је потопљен због огромног прилива воде, па је саобраћај био обустављен, пренели су медији.


Ватрогасци-спасиоци су на 27 локација уклонили стабла дрвећа са саобраћајница, а на осам локација су испумпавали воду из дворишта и објеката.


У интервенцијама је учествовало 28 ватрогасаца-спасилаца са 14 возила.


Нема повређених лица, наводи се у саопштењу МУП.Пала грана у Косовској улици у Београду
Пала грана у Косовској улици у Београду