Премијерка Ана Брнабић разговарала је данас са генералном директорком Организације Уједињених нација за образовање, науку и културу (УНЕСКО) Одри Азуле и том приликом истакла да је сарадња са том организацијом за Србију од велике важности, будући да су образовање и дигитализација приоритети Владе Србије.

Премијерка је рекла да подржава и високо цени досадашње напоре генералне директорке Азуле у побољшању ефикасности и постизању веће видљивости Унеска, као и да Србија чврсто верује и дубоко је посвећена јачању мултилатерализма и мултикултуралности.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Vučić sa direktorkom UNESKO o saradnji i nasleđu na KiM

Азуле је истакла да ће током мандата нарочит значај придавати употреби вештачке интелигенције у областима науке и образовања, као и питању родне равноправности и образовања девојчица.

Примена вештачке интелигенције у заштити културног наслеђа је једна од тема којој ће Унеско такође бити посвећен, наводи се у саопштењу Владе Србије.

Саговорнице су се сагласиле да је култура област чији ће потенцијал и у будућности бити од велике важност за развој сваког друштва, а премијерка Србије је подсетила да су управо креативне индустрије у овом тренутку најбрже растућа грана индустрије.