ВУКИЦА Милосављевић, сиромашна горштакиња из забитог Кашља на Рогозни од петка поново има комплетно стадо и "пуну шталу". После Шарке и Руже, које су јој, на иницијативу "Новости", обезбедили новопазарска Градска управа, Министарство пољопривреде и донатор Милан Стаменковић из Мерошине, на иницијативу Кабинета министра Милана Кркобабића, трећа крава на Рогозну је стигла са Пештера и одмах је добила име Кића, као и њено теле, које ће тек добити име. Поклон је вредан око 2.000 евра.

Након што је 23. августа гром убио Вукици две краве и бика, који су је прехрањивали и одржавали на опустелој планини, ова горштакиња коначно може да одахне.

- Једна од мојих страдалих крава звала се Кића, била је мирна и давале је пуно млека. Срећна сам и још не могу да поверујем да поново имам све што сам имала пре удара грома, чак и много више. До неба сам захвална свим добрим људима који су ми помогли, а посебно хуманитарцу Хиду Муратовићу и министрима Браниславу Недимовићу, Зорану Ђорђевићу и Милану Кркобабићу, који су ми већ првог дана после несреће која ме задесила обећали помоћ, што су и учинили - прича Вукица и наглашава да су краве које је добила много боље и вредније од оних које су јој страдале.

Прочитајте још - Гром Вукици убио све три краве

Да Кића и њено теле стигну на Рогозну посебно су се побринули земљорадничке задруге "Голија" из Сјенице, "Ваљево", "Агродунав" из Каравукова, "Агролек" из Клека и Задружни савез Србије. Краву и теле из Сјенице су, џипом и у специјалној приколици, на Рогозну довезли и уручили је пресрећној Вукици, директор ЗЗ "Голија" Радисав Вранић и његов сарадник и пријатељ Садат Зукановић.

ПОМОЋ ДИЈАСПОРЕ

Вредну новчану помоћ Вукици Милосављевић послали су и наши људи од Америке до Аустралије, који су јој купили фрижидер са замрзивачем и обезбедили око 800 евра. Пошто живи у трошном кућерку са земљаним подом, Вукица планира да избетонира под бар у једној соби, а пошто је добила расне краве, које захтевају боље услове и негу, мораће да препокрије и утопли шталу сада покривену сламом.