ЗБОГ незаконитог пословања и сумње на издавање нелегалних возачких дозвола и других махинација у Саобраћајној школи у Трстенику и Средњој школи "Тутин", полиција је ухапсила више особа, укључујући и директоре, а просветна инспекција забранила је рад обе школе. Ове две приватне школе су, иначе, блиско сарађивале.

Због сумње да су починили кривично дело примања мита ухапшени су И. Д. (53), А. Д. (25) и А. С. (39), одговорна лица у ове две образовне установе. Сумња се да су они током 2018. и 2019. године већем броју грађана, уз новчану надокнаду, издали лажна уверења о положеном возачком испиту за Б и Ц категорију, на основу тога што су наводно завршили ове школе. Због сумње да су им помогли у извршењу кривичног дела ухапшени су и М. А. (51), Г. М. (41), Г. С. (38) и Д. Н. (53), тако што су непосредно комуницирали са кандидатима, узимали новац и омогућавали испуњење услова да одговорна лица издају уверење наводног завршетка поменутих средњих школа.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Забрањен рад средњој школи Тутин и Саобраћајној у Трстенику

Предмет полицијске обраде засада су 54 возачке дозволе, за које се сумња да су стечене на основу издатих лажних докумената. Кривичне пријаве поднете су и против купаца фалсификованих возачких исправа, а у току је и поступак њиховог одузимања и поништења. Неки од власника лажних возачких дозвола увелико возе камионе и аутобусе широм Србије и иностранства.


ПРОВЕРА ДИПЛОМА

Полиција и даље "чешља" ове школе, па ће број фалсификованих дозвола засигурно бити већи. Испитује се и да ли је било фалсификовања средњошколских диплома. У спорној школи у Тутину може да се добије диплома за 27 различитих профила.