ДА се рад и знање исплате, показао је и Боранин Душан Богдановић, који је основне студије Техничког факултета у Бору, на смеру Инжењерски менаџмент, модул Информациони менаџмент, завршио са просечном оценом 9,95. Богдановићу, који је од прошлог октобра на мастер студијама Инжењерства информационих система на Факултету техничких наука у Новом Саду, 13. септембра биће уручена награда "Студент генерације", коју Београдски универзитет додељује најбољима.

- Награда "Студент генерације" значи ми много, с обзиром на то да сам доста труда и рада уложио током школовања у своје знање и образовање. Ово је нека врста сатисфакције за то корисно утрошено време. Школовање на Техничком факултету донело ми је једно ново искуство и знање које данас примењујем и на мастер студијама, али и на свом послу - каже Душан Богдановић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НАСИЉЕ У ШКОЛАМА: Министарство просвете годишње има и 840 пријава


Овај вишеструко талентовани младић, који је током студија освојио бројне награде на факултету, Београдском универзитету, али и награде различитих фондација и задужбина, истиче да иза његовог успеха стоје сви професори са Одсека за инжењерски менаџмент борског Техничког факултета.

- Без њихове жеље да пренесу своја знања, све награде које смо колеге и ја освајали биле би безвредне. Посебна захвалност професору др Ђорђу Николићу, са којим смо колеге Данијел Богосављевић, Сандра Благојевић, Наталија Томић и ја остварили фантастичне резултате, освојивши награду Универзитета у Београду за најбољи научноистраживачки рад за 2016. у групацији техничко-технолошкох наука. Са њим као ментором освојили смо и друго место на такмичењу за најбољу пројектну идеју у оквиру Интернационалне мајске конференције о стратегијском менаџменту.


МЕНТОР

ПРОФЕСОР Ненад Милијић био нам је ментор на такмичењу из Пројектног менаџмента на ФОН-у, где смо се пласирали у шест најбољих екипа у земљи - подсећа овај талентовани Боранин, који се, осим у ИТ сектору, доказао и као кошаркашки судија, али и као волонтер у бројним омладинским организацијама са којима је учествовао на многим семинарима и конференцијама.