Министар заштите животне средине Горан Триван разговарао је данас са директорком УНИЦЕФ-а у Србији Ређином Де Доменицис и истакао активну и посвећену улогу Србије у покретању иницијатива и развијању међународне сарадње у области заштите животне средине, посебно указавши на важност сарадње Србије са УН и њеним организацијама, фондовима и програмима.

Он је нагласио да су у борби за очување Планете и здраве животне средине од највећег значаја помоћ и сарадња коју подстичу и развијају међународне организације, саопштило је ресорно министарство.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Вежба на аеродрому Никола Тесла: Спасавање након удеса авиона

Упознајући саговорницу са резултатима рада и планираним активностима Министарства, Триван је рекао да је стање и квалитет животне средине од изузетне важности за све грађане, а посебно за децу и будуће генерације јер је та категорија најосетљивији део популације.

"Сарадња са УНИЦЕФ-ом је драгоцена у заједничком креирању практичних решења за унапређење еколошких стандарда како би деци осигурали здраву и безбедну животну средину коју они заслужују", рекао је Триван.

У разговору је договорено да ће се даље јачати партнерство између Министарства заштите животне средине и УНИЦЕФ-а, са фокусом на заједничком креирању решења за нове изазове, попут климатских промена.

Предложено је да УНИЦЕФ у сарадњи са Министарством уради студију анализе утицаја климатских промена на децу и младе која ће предложити конкретне препоруке за деловање.

Саговорници су се сагласили да је од изузетне важности укључивање и подршка свих сегмената друштва, јавног, приватног и невладиног сектора, у активности везане за унапређење квалитета животне средине и подизање свести јавности о утицајима из животне средине на здравље свих, а посебно најмлађе популације.