НАЈМЛАЂА класа подофицира Војске Србије, њих око 150, данас је промовисана и истовремено примљена у стални радни однос. Церемонија је организована код Таковског грма, где је 1815. дигнут Други српски устанак под вођством Милоша Обреновића.

- Велика је част постати српски подофицир баш овде, у Такову. Српску војску одувек је красило јунаштво, одговорност, спремност да своје животе предамо на услугу свом народу - пред окупљенима је казао садашњи подофицир Александар Остојић.

Он је један од четири најбоља питомца у својој класи. Друга тројица су Милан Микић, Никола Николић и Миланко Спарић, сваки у свом војном роду и категорији. Њима је пригодне награде уручио генерал Милан Мојсиловић, начелник Генералштаба Војске Србије.

- Данас, пред Таковским грмом, постављамо питање: Јесмо ли достојни својих славних предака? И онда и сада, велики и моћни хтели су и хоће да одлучују уместо нас, Срба. Српски народ има само један одговор на питање, што би дао за своју слободу, а он гласи: Све! Где нема јаке војске, нема ни јаке државе. Држава је јака онолико колико је јака њена војска - поручио је подофицирима Александар Вулин, министар одбране.


ПРОЧИТАЈТЕ И:Вулин: Војска Србије сваким даном све јача