УЧЕНИЦИ Девете београдске гимназије јутрос од 7 до 12 часова чекали су на граничном прелазу код Шида са Хрватском, где их хрватски погранични органи нису пустили да уђу у њихову земљу на путу до Словеније, наводно због неисправне папирологије аутопревозника.

Тачније, три аутобуса су кренула пут Словеније, док је један задржан на граници због наводног проблема око печата и није му дозвољен улазак у земљу. Међутим, управа школе је одлучила, како деци не би пропала екскурзија, да се спорни аутобус до Словеније упути преко Мађарске.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Казне ће пунити буџете општина - "локалу" 75 одсто од саобраћајних казни

- Било је или да се сви вратимо или да идемо дужим путем. Одлучили смо се за пут преко Мађарске, где је исти аутобус са наводно спорном папирологијом прешао границу без проблема - каже за "Новости Татјана Шуковић, директорка гимназије. - Тренутно смо на путу кроз Мађарску, и надамо се да у Словенију стижемо до вечери, када смо договорили са управом хотела да деци послуже вечеру.

Директорка додаје да не зна разлог због чега су папири наводно били неисправни и зашто су ђаци морали да скоро пет сати чекају на граници.