РАЗЛОГ због којег ученици Девете београдске гимназије нису у четвртак могли да пређу границу са Хрватском је печат који је на документацију аутобуса „ударен“ у десном, уместо у левом углу - наводи аутопревозник "Jadran Line" из Новог Сада који је задужен за превоз деце.

Ученици из Београда су кренули на екскурзију у Словенију, али су чекали на граничном прелазу код Шида од 7 до 12 часова, јер хрватски погранични органи нису хтели да пропусте један од три аутобуса, наводно због неисправне документације.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ХРВАТИ ИХ ЗАУСТАВИЛИ, МАЂАРИ ПРОПУСТИЛИ: Ђаци 9. београдске гимазаије морају наоколо до Словеније

- Овим послом се бавимо скоро 15 година и до сада нам се нешто слично није догодило. Аутобус поседује сву важећу документацију и без икаквих проблема је завршио граничну процедуру на граничном прелазу са Мађарском - причају за "Новости" надлежни из "Jadran Line".

У жељи да ученицима не пропадне екскурзија, управа школе је одлучила да „спорни“ аутобус до Словеније оде преко Мађарске,

- Било је или да се сви вратимо или да идемо дужим путем. Одлучили смо се за пут преко Мађарске, где је исти аутобус са наводно спорном папирологијом прешао границу без проблема - каже за "Новости Татјана Шуковић, директорка гимназије. - Тренутно смо на путу кроз Мађарску, и надамо се да у Словенију стижемо до вечери, када смо договорили са управом хотела да деци послуже вечеру.