Спортисти Министарства одбране и Војске Србије постигли су у недељу изузетан успех освојивши неколико медаља на 27. новосадском маратону.

На трци 10,5 километара за жене припаднице Војске Србије биле су убедљиво без премца са освојена прва три места - прво место освојила је капетан Невена Јовановић, друго Наташа Ћулафић и треће потпоручник Марина Радовановић. У трци 10,5 километара за мушкарце победничко постоље припало је разводнику Ђури Борбељу, док је у трци на 25 километара за мушкарце бриљирао потпуковник Ненад Милосављевић.

У конкуренцији од 18 тимова, у штафетном маратону, победу су однели маратонци Специјалне бригаде.

Прочитајте још - Србија добила најмлађу генерацију официра (ФОТО)

На данашњем маратону учествовало је 133 спортиста Министарства одбране и Војске Србије, уз више од 800 спортиста из 17 држава са свих континената, такмичећи се у пет атлетских дисциплина - маратону на 42, тркама на 33, 25 и 10,5 километара и штафетном маратону.

За заштитно лице овогодишњег Новосадског маратона проглашена је атлетичарка капетан Невена Јовановић припадница Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре“.

Данашњи маратон била је и прилика да буде представљена атлетска екипа Министарства одбране и Војске Србије која 16. октобра, уз још четрдесетак спортиста, путује у НР Кину на Светске војне игре.

Међу припадницима Министарства одбране и Војске Србине који путују у Кину су маратонци потпуковник Ненад Милосављевић, капетани Блажо Максимовић и Невена Јовановић, разводник Ђуро Борбељ, Наташа Ћулафић, Михаил Дудаш, Милица Емини и тренер Снежана Станчетић, сви с импозантним спортским резултатима и бројним освојеним медаљама на престижним домаћим и међународним спортским такмичењима.

О тим спортистима говорио је бригадни генерал Синиша Радовић шеф Делегације Републике Србије при Међународном савету за војне спортове (ЦИСМ).

- Око 60 спортиста Министарства одбране и Војске Србије - атлетичари, џудисти, оријентирци, падобранци, рвачи, теквондо борци, триатлонци, пливачи, репрезентативци Републике Србије на Светским војним играма у Кини бориће се у 10 спортских дисциплина раме уз раме са више од 6.000 спортиста припадника војски из целог света. Нисмо нескромни, а уз овако квалитетне спортисте и очекивања су велика - рекао је генерал Радовић.