ПОВОДОМ славе Новог Сада Ђурђица вечерас је у Позоришту младих, у присуству многобројних гостију одржана свечана академија, коју је припремила Црквена општина новосадска.

Пригодну беседу одржао је епископ бачки Иринеј, а градоначелник Милош Вучевић је, честитајући Новосађанима сутрашњи славу, Обнављање храма Светог великомученика Георгија, рекао да ће празник и сутра у Градској кући бити обележен по традицији на пристојан и скроман начин.


- Мислим да ћемо имати госте из градова омладинских престоница Европе који су стигли у Нови Сад како би поспешили сарадњу на том пољу. Они ће имати прилику да виде како се код нас обележава слава, јер је то специфичност нашег народа и наше цркве. Суштина је да се ништа не намеће, на славу нам долазе како православни, тако и католици и протеста ти, припадници исламске вероисповести и јеврејске заједнице. Долазе као пријатељи, јер је наша разноликост наше богатство, нагласио је Вучевић.
У програму свечане академије учествовали су Хор Свети Јован Дамаскин, Дечији хор Црквене општине, Хор Свети Стефан Дечански и КУД "Божидар Мицић" из Велике Хоче.