НА деоници Српска кућа - Левосоје недавно је у саобраћај пуштено још 6,6 километара ауто-пута. Очекује се још завршетак радова на два моста како би цела траса била комплетно пуштена.

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, обишла је данас радове на изградњи ауто-пута на овој деоници и поручила да ће до краја године бити завршени комплетни источни и јужни крак Коридора 10.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ИЗГРАДЊА ОБИЛАЗНИЦЕ ОКО БЕОГРАДА: Мост ће пловити до места уградње!

- Мостови су дуги 39 и 60 метара и није у реду да се брукамо и да, поред целог Коридора и Грделичке клисуре у којој се ради 24 сата, не можемо да завршимо два моста од деведесетак метара. Од извођача очекујем да се држе рока - рекла је Михајловићева.

Директор "Путева Србије" Зоран Дробњак рекао је да се очекује да радови који су у току на ова два моста буду завршени и цела деоница буде пуштена у саобраћај за месец дана.

Директор "Коридора Србије" Зоран Бабић рекао је да је на деоницама ауто-пута кроз Грделичку клисуру завршено 96 одсто радова и изнео нове информације у вези радова у Грделици где се брдо обрушило.

Анализе Грађевинског факултета показале су да нема померања преостале масе, а ради се 24 сата на санацији косине. Ту је потребно померити око 300.000 кубика земље за десетак дана, како би могли да буду постављени шипови за галерију која ће бити дуга 150 метара - објаснио је Бабић.

Деоница Српска кућа - Левосоје на друмском Коридору 10 дужине је 8,06 километара, а радове изводи конзорцијум "Србијааутопут" и "МБА Ратко Митровић".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
У ХЕ "Бајина башта" први ремонт после 10 година


СТАНОВИ ЗА БЕЗБЕДЊАКЕ

Врање и Ниш су прва два града у којима ће за око месец дана, уколико се тендерска процедура спроведе на време, почети изградња станова за припаднике снага безбедности. За четири зграде је издата грађевинска дозвола. У Врању ће се градити 186 станова, а у Нишу 190.