Трећи самит министара саобраћаја Кине и 16 земаља Централне и Источне Европе (ЦИЕ) биће одржан следеће седмице у Београду, од 15. до 17. октобра.

У истом периоду, у главном граду Србије биће одржан и Трећи форум градоначелника главних градова земаља учесница у механизму сарадње Кине и 16 земаља ЦИЕ, најављено је из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Како су најавили организатори, на свечаном отварању оба самита у уторак, 16. октобра, говориће и председник Србије Александар Вучић.

Осим Вучића, говориће и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, која је и домаћин скупа, и министар рударства и енергетике и национални координатор за сарадњу Кине и земаља Централне и Источне Европе Александар Антић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Посао века са Кинезима!

На отварању ће говорити и представник кинеског Секретаријата за сарадњу са земљама Централне и Источне Европе из Пекинга Ли Јуђе, градоначелник Београда Зоран Радојичић, заменица градоначелника Пекинга Ванг Хунг и кинески министар саобраћаја Ли Сјаопенг, додаје се у саопштењу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Peking siguran oslonac Srbije

Свечано отварање оба самита је у уторак, 16. октобра 2018. године, у Палати Србија, у 9.00.