БАШ онако како његов електрични имењак јајету помаже да "постане" пиле, тако и бизнис инкубатор почетницима у пословању омогућава да стану на ноге. У Србији их постоји укупно 36, и тренутно њихов простор и услуге користи 543 клијента. Ускоро би могли да прошире списак погодности које нуде станарима. У току је, у сарадњи са Министарством привреде, пројекат ЕУБИД "Подршка ЕУ развоју пословних инкубатора".

У наредне две године ће се радити на развоју капацитета пословних инкубатора.

Прочитајте још - ПОМОЋ МЛАДИМА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: За почетак бизниса до 50.000 КМ подршке

- Данас смо у ситуацији да не морамо да се бавимо инфраструктуром у пословним инкубаторима у смислу обезбеђења адекватног пословног простора, већ више пажње можемо да посветимо наредној развојној фази, а то је унапређење квалитета њихових услуга - објашњава помоћница министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић. - Управо у том делу рачунамо на подршку овог пројекта.

Пословни инкубатори пружају инфраструктурне, финансијске, организационе, техничке и стручне услуге. Оне обухватају закуп пословног простора, коришћење заједничких ресурса, услуге стручног саветовања, повезивања са партнерима, потенцијалним купцима, научним и другим институцијама, као и обезбеђивање извора финансирања.