НА крају четвородневног боравка у кампу код Беле Паланке министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић сусрела се у недељу са бугарским министром транспорта Росеном Жељасковим, али и са радницима који тренутно раде на изградњи последње деонице овог ауто-пута, од Просека до Црвене Реке.

Прочитајте још:ИЗГРАДЊА КОРИДОРА 10: Обнова свих оштећених друмова

Обећања која су се ових дана чула и више су него оптимистична, јер је најављено отварање целе трасе источног крака Коридора 10 за почетак октобра.

- Имали смо проблеме са компанијом "Актор", која долази из нама пријатељске Грчке, и надам се да више никад нећемо имати такве тешкоће. Будите уверени да ћемо обавестити све међународне финансијске организације кроз шта смо све прошли са овом компанијом - истакла је Михајловићева.

Прочитајте још: Од Димитровграда до Ниша за 45 минута

Бугарски министар Жељазков најавио је да ће ауто-пут од Софије до границе са Србијом бити завршен 2021. године.

На крају посете, министарка Зорана Михајловић се на траси ауто-пута испред тунела Банцарево састала са више од стотину радника. Министарку Михајловић је занимало да ли радници добијају плате на време и какви су услови рада.

- Ви сте за мене највреднији део овог пројекта, без вас не бисмо имали оно што већ данас имамо и хвала вам на свему што сте урадили за Србију - истакла је Михајловићева.