У Србији од сутра почиње да ради један од највећих европских аутобуских превозника Flixbus, а из наше земље путнике ће возити на две хиљаде локација у 28 европских земаља.


Београд ће бити прво полазно место ове компаније у Србији, речено је Танјугуу представништву компаније за Централну и источну Европу у Загребу.


Овај превозник функционише путем апликације и заказивања вожњи онлајн, а један од разлога брзог раста овог предузећа су конкурентне цене


Прве међународне линије крећу из Београда сутра и повезаће главни град Србије директно са дестинацијама у Хрватској и Словенији.


Са три дневна поласка и једним ноћним, кажу, из Београда ће моћи свакодневно да се путује према Загребу и Љубљани, а цене за ове дестинације крећу од 999 динара.


Прочитајте још: Студија за бољи превоз


Исто тако, Београд се сезонски повезује и са Далмацијом, Истром и Кварнером, између осталог са Биоградом, Водицама, Шибеником, Трогиром, Сплитом у Ријеком, Опатијом, Ровињем и Пулом.


У припреми је и директно повезивање Београда и Новог Сада са Будимпштом.


Карте ће, кажу, бити доступне путем веб странице ове компаније и плаћају се у домаћој валути путем бесплатне мобилне апликације или на више од 200 продајних места широм Србије.


Flixbus има 350.000 аутобуских линија дневно, вози на 2. 000 дестинација у 28 европских држава и уједно је највећа европска мрежа међуградских линија.


Flixbus је започео као старт-уп 2013. године након либерализације немачког тржишта.


Својим пословним моделом, за мање од четири године проширио се на готово целу Европу, а 2016. године отворено је представништво у Загребу, као регионални центар.


Годину касније, Flixbus улази на остала тржишта региона, односно у Босну и Херцеговину и остварује прве кораке на тржишту Србије сарадњом са локалним партнером Фудекс д.о.о.


Исте године, отворена је и канцеларија у Београду.


Овај европски превозник ушао је у партнерство са локалним превозницима Фудексд. о. о. и Сирмиумбусд.о.о. Седишта компанија има у Берлину, Минхену, Паризу, Милану, Загребу, Амстердаму, Стокхолму, Архусу, Прагу, Будимпешти, Лос Анђелесу, Букурешту, Мадриду, Варшави, Бриселу, Њујорку, Мокви, Кијеву и Београду.