НАЈВЕЋИ хотелски комплекс на Коридору 10 близу Ниша, после готово деценију пропадања и неуспелих покушаја приватизације, поново је отворио своја врата. Председник Србије Александар Вучић рекао је том приликом да "Наис" заузима најважније место на територији наше земље јер се налази на самој раскрсници путева.

- Рушењем једног система и третирањам друштвене својине као Алајбегове сламе дошли смо до тога да један објекат буде затворен 2012. Ово ми је 11. хотел или хотелски комплекс који отварам у Србји, из неколико важних разлога, први је тај што "Наис" вероватно заузима најважније и најзначајније место на територији целе наше земље, на раскршћу путева. Ускоро почињемо радове и на трећем краку или грани ауто-пута, баш одавде, од Ниша ка Прокупљу, Куршумлији, Meрдару, Приштини и Грачаници. То је оно што је за нас од огромног значаја и због чега је "Наисова" позиција од изузетног значаја за нашу земљу - рекао је Вучић.

Према речима генералног менаџера "Наис ризорта" Томаса Павловића, реновирани хотел сада има четири звездице, а у реконструкцију је уложено 10 милиона евра.

- Хотел је прве госте примио 19. августа. Има 230 лежајева, ресторан са 250 места и конференцијско-конгресни простор са 650 места, велнес и спа центар, а од следеће сезоне имаће и мини аква-парк, са отвореним и затвореним базенима - рекао је за "Новости".

фото Ј.Ћосин

ПОСАО ДОБИЈА 150 ЉУДИ

Према најавама, у хотелу крај Ниша посао требало да добије око 150 радника. Последњи пут је приватизован 2016. године, када га је од Илићеве фирме купио конзорцијум који су чинили сурдуличка "Тргоградња" и још две особе, по цени од 135 милиона динара.


фото Ј.Ћосинфото Ј.Ћосинфото Ј.Ћосинфото Ј.Ћосинфото Ј.Ћосин

фото Ј.Ћосин
фото Ј.Ћосин

фото Ј.Ћосин