ЗА куповину елитног хотела "Пржар" изнад Врања, у власништву компаније "Симпо", није било заинтересованих јер су огласом прецизиране немале обавезе потенцијалног купца.

Образлажући разлоге за продају чувеног хотела на Пржару са традицијом од преко четири деценије, генерални директор "Симпа" Слађан Дисић указује на то да је компанија дужна да поштује одредбе усвојеног унапред припремљеног плана реорганизације (УППР), којим је остварена консолидација ове фирме. Према плану, "Симпова" обавеза је да задржи и развија основни бизнис, дакле производњу намештаја, док је дужан да све остало прода у року од 24 месеца и средства употреби за текућу ликвидност и модернизацију производних капацитета.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПРЕД НАМА ТЕМПЕРАТУРНИ ШОКОВИ: Већ у среду стиже јесен, а следеће недеље опет врућине


- Услов за продају је да купац мора да инвестира минимум милион евра, да преузме све запослене и да у наредних 10 година задржи делатност. Такође, хотел мора да добије нове смештајне капацитете, нове садржаје у ресторану, отворени и затворени базен, спа-центар и спортско игралиште - рекао је Дисић.

Директор "Симпа" указује и да компанија више не може и неће да новац зарађен од продаје намештаја издваја за секундарни бизнис. Та пракса је завршена и она је скупо коштала ову фирму, истакао је он.

Компанија "Симпо" је половином јула огласила продају хотела "Пржар" са почетном цена хотела и припадајућих објеката од 3,8 милиона евра. Како је наведено у тексту огласа, хотел има површину од 1.252 квадратна метра, апратмански смештај заузима 390 квадрата, а земљиште је површине 19.282 квадратна метра.