ЋУПРИЈА - Општина Ћуприја и кинеска компанија „Ђон Ћао Ненгјуен Гђи“ потписале су уговор о закупу хале бивше штампарије „Младост“, површине 1500 квадрата, у којој ће бити отворен погон за производњу пластичних гранула. У првој фази кинески инвеститор упослиће 50 радника, а након изградње нове хале у Индустријској зони, још око 150 радника.


- На простору бившег графичког предузећа „Младост“ полако ниче мали кинески индустријски парк. Поред фирме „Ђон Ћао Ненгјуен Гђи“, овде ће пословати „Еурофибер“, који ће након преузимања простора и радника садашње „Тибет моде“ започети производњу чарапа. Они ће у Ћуприју довести још једну кинеску компанију, трећу у свету по производњи чарапа – изјавио је председник општине Ћуприја Нинослав Ерић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Србија лука за кинеске инвестиције


Куан Си Хе, власник компаније која ће ускоро у Ћуприји прерађивати пластику, рекао је да је задовољан понуђеним условима и да је Ћуприја добила предност у односу на остале градове у Србији. На овај начин, он и његова фирма желе да помогну Ћуприји у преради рециклажног отпада и тиме смање загађеност околине.