Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће пензионери једнократну помоћ од 5.000 динара добити у периоду између 20. новембра и 1. децембра.


"Најкасније до 1. децембра ћемо пензионерима да уплатимо 5.000 динара", рекао је Вучић гостујући на Пинку.


Додао је да ће та једнократна помоћ највише значити пензионерима са најмањим примањима и да ће моћи да се спреме за славе Аранђеловдан и Светог Николу, као и Божић.


Вучић је подсетио да ће од новембра бити повећане плате у јавном сектору, а а највише медицинским сестрама.


Повао је младе да остану у Србији и да имају више деце и истакао да само тако можемо да опстанемо.


"лако је рећи мени да причам глупости и дај већу плату па ћу да останем у земљи. Па не може нико да ти да то за три дана, нити за три године. Али, смо у последњих пет година са 330 евра плате повећали на 510 евра колико ће сада бити. Када био такав прогрес имали у наредних пет година па да буде 780 евра, што би био изванредни резултат. Србија би великом брзином пристизала развијене земље по висини плате, али за то је потребно време и стрпљење".


Вучић, такође, каже да се ужасава текстова у медијима како Немачка и друге европске земље чакају наше раднике.


"Из коже ми дође да искочим када видим како се рекламирају друге земље. Треба да градимо своју змељу и да нам Србија буде пуна деца, а не да градимо друге змеље и њима да остављамо своју децу", поручио је председник.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Мали: Исплата већих плата већ у децембру


Додао је да наша економија неће моћи да издржи да ко не буде имао ко да ради.


"Останите овде да се боримо заједно и хватамо карак са светом, а то ћемо успети дигтализацијом, роботиком и вештачком интелигенцијом", поручио је Вучић и додао ће држава наставити да све више да привлачи стране инвестиције.


Хвала грађанима што су разумели да је тежак пут добар за Сбију и хвала им на тој врсти одговорности, додао је председник Србије.