МИНИСТАРКА грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић је данас у разговору са амбасадорком Кине Чен Бо и делегацијом кинеске компаније "Чајна рејлвеј интернешенел компани", нагласила да од ове компаније очекује додатно убрзање радова и бољу координацију на пројекту реконструкције и модернизације брзе пруге од Београда до Будимпеште. Ова кинеска фирма изводи радове на деоници Београд центар - Стара Пазова у дужини од 34,5 километара, а вредност радова је 350,1 милион долара.

- Овај пројекат је од изузетног значаја и за Србију и за НР Кину, о чему сведочи и подршка коју у реализацији пружају двојица председника, Александар Вучић и Си Ђинпинг - рекла је Михајловићева. - Брза пруга од Београда до Будимпеште, као део железничког Коридора 10, пројекат је којим се наша држава укључила у глобалну иницијативу "Појас и пут". Министарство које водим ту је да вам пружи сву неопходну подршку да се радови убрзају, како би се пројекат успешно реализовао на добробит односа двеју земаља.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Srbija se uključuje u satelitski program kineske agencije


Амбасадорка Народне Републике Кине у Србији, Чен Бо, истакла је да је ово најважнији пројекат између две државе и да ће и амбасада у име своје земље уложити максималан напор да се он успешно реализује.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Briselu smetaju i zajmovi koje nam daju Kinezi
ПОДИЗВОЂАЧИ

ГЕНЕРАЛНИ директор компаније ЦРИЦ Ху Сјаојунг замолио је Министарство за даљу подршку у реализацији пројекта. Он је рекао да ће у наредном периоду посебну пажњу посветити сарадњи на пројектно-техничкој документацији и избору адекватних подизвођача.