Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће до 1. децембра вожња ауто-путем источног крака Коридора 10 бити бесплатна.


"Разговарао сам са Зораном Михајловић и Зораном Дробњаком да до 1. децембра вожња ауто-путем буде бесплатна. Не може дуже, морају неке паре и у државну касу, тако да позивам грађане да искористе ту прилику и виде како то изгледа", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара после скупа посвећеног Западном Балкану у организацији Светског економског форума.


Вучић је казао да ће сутрашње отварање деонице источног крака Коридора 10 за њега бити најлепши дан и додао да је поносан на нових 86,9 километара ауто-пута који ће повезати Ниш, Белу Паланку, Пирот, Димитровград и Градину.


"Честитам и грађанима на нових скоро 87 километара. Долази и наш бугарски брат Бојков Борисов, а ја ћу пробати и на бугарском да му се обратим", казао је Вучић.


Сутрашњим пуштањем источног крака, Србија је завршила изградњу Коридора 10.

ВУЧИЋ: У СРБИЈИ ЋЕ 2020. ГОДИНЕ БИТИ ОТВОРЕН РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ЧЕТВРТУ ИНДУСТРИЈСКУ РЕВОЛУЦИЈУ


Председник Александар Вучић очекује да ће 2020. године, у сарадњи са Светским економским форумом, у Србији бити отворен Регионални центар за четврту индустријску револуцију, што би било од огромног значаја за Србију.


Вучић је то поручио на састанку у Женеви с председником и чланом Управног одбора Светског економског форума Бергеом Брендеом и чланицом Извршног комитета Светског економског форума, руководиоцем за Европу и Евроазију, Мартином Ларкин.


Тим разговором, Вучић је почео билатералне састанке у Швајцарској, где ће учествовати у Стратешком дијалогу о Западном Балкану у организацији Светског економског форума.


Прочитајте и: Vučić iz Ženeve: Rešićemo nesuglasice sa SAD; Ne znam da li ću ići u Zagreb na Kongres EPP


Вучић је захвалио на свакој помоћи који Светски економски форум може да пружи Србији у унапређењу, отварању и позиционирању српске економије у свету, с обзиром да је глобални социјално-економски развој главни приоритет Светског економског форума, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.


Председник је навео да Србија настоји да буде активна на свим међународним форумима, поготову онима који за циљ имају развој трговине, смањење незапослености, едукацију младих, као и друге социјално-економске аспекте.


Александар Вучић са Бергеом Брендеом


"Србија улаже напоре како би унапредила пословно окружење у земљи и надам се да се то осликава у извештајима Светског економског форума. Београд је спреман за организацију годишњег скупа под окриљем Форума", истакао је Вучић.ВУЧИЋ И ЧАКРАБАРТИ: ОДЛИЧНИ ЕКОНОМСКИ РЕЗУЛТАТИ СРБИЈЕ


Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Женеви с председником Европске банке за обнову и развој Сумом Чакрабартијем с којим је разговарао о глобалним економским кретањима, привредном расту земаља региона Западног Балкана и пројектима ЕБРД у Србији.


Председник Вучић је истакао да српска економија напредује, као и да је Национални инвестициони план добар за наставак економског развоја.

Председник ЕБРД Чакрабарти честитао је председнику Вучићу одличне економске резултате, истакавши да је Србија међу пет земаља са којима ЕБРД постиже најбоље резултате.


Европска банка за обнову и развој подржава иницијативу регионалне економске зоне и наставиће да унапређује своју додатну вредност кроз бољу сарадњу са осталим интернационалним финансијским институцијама, наводи се у саопштењу Прес службе председника Републике.