НЕОБИЧНИ огласи увек насмеју или изненаде, али оглас држављанина БиХ одушевио је и странце. Власник је на огласном сајту "OLX" понудио „југо 45“, који је умотан у алуминијумску фолију и има „Насин“ сателит на крову. Тврди како је овај необични дизајн урађен циљано, јер је аутомобил невидљив ванземаљским радарима, преноси портал „Кликс“.

У опису се наводи како је возило израђено као ограничена серија специјализованих борбених возила за борбу против непознатих објеката из свемира. Располаже са 1.066 коњских снага, а максимална брзина није позната.

Како преноси босанскохерцеговачки портал, од опреме за земаљску употребу поседује: десни ретровизор, резервни точак (пети), флип-ап сајлу за шлепање, амбијетално осветљење (преко 1.000 боја, могућ аутоматски или мануелни мод), ауспух, пакет опреме за полицију, карту света, мобилни светлећи радио, чип тјунинг...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НЕОБИЧАН ОГЛАС ЗА ПОСАО: Овом граду очајнички фале нинџе и добро ће им платити

„Осим тога, возило уопште није уочљиво на путу тако да се може користити и за друге сврхе, најчешће прељубе“, стоји у опису огласа.

Уз возило долази и „опрема за свемир“: сателитски комуникатор свих могућих фреквенција подешених тако да не ометају зрачни саобраћај, може да лоцира више објеката истовремено на различитим удаљеностима (у светлосним годинама), обложен је фолијом непробојном од ванземаљских ласера, невидљив за било коју врсту НЛО радарских система. Уз возило долазе космичка одела.

Почетна цена је 999 конвертабилних марака (510 евра), а возило се наводно налази у Бањалуци. Оно што је насмијало многе кориснике огласа OLX јесте да се возило може добити у замену за „обичну цивилну варијанту, краве, козе, крмаче и ајкуле, али да дракуле не пролазе“.

Оглас је изазвао велику пажњу, а привукао је пажњу и страних, међу којима је и популарни Дејли мејл.

(РТС, Кликс)