У Колумбији је један пас кога полиција користи за откривање дроге назван по хрватском фудбалеру Луки Модрићу.

Полиција у Атлантику, провинцији на северу Колумбије на Карипском мору, набавила је двогодишњег холандског овчара у октобру прошле године, кога су натзвали "Модрић", по фудбалеру који је прошле године на Светском фудбалском првенству освојио награду за најбољег играча првенства, преноси Хина.

Како се наводи, пас је показао талент и добар њух, а тамошња полиција тврди како је већ постигао велике успехе у заплени дроге.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Хоргош: Пас открио 10 килограма дроге

Модрић се у пратњи полицајаца вешто креће по путевима и местима где заустављају и контролишу аутомобиле, а у прва четири месеца открио је два килограма дроге у различитим операцијама.

Поједини полицајци у Атлантику тврде да се Модрић за кратко време претворио у "ужас" за трговце дрогом у тој зони, јер му, како наводи Хина позивајући се на колумбијске новине, не промакне ни грам дроге.

Међу акцијама у којима је учествовао, полицајци спомињу пут од Баранкиле до Картахене, када је заустављена једна жена у државном аутомобилу и када им је Модрић сигнализирао да нешто није у реду, након чега је полиција још детаљније прегледала возило и у њему пронашла 322 грама кокаина.