ДЕВОЈКА из Јерменије због мистериозног случаја “кристалних суза” сваког дана пролази кроз агонију.

Прочитајте још: УЗНЕМИРИЈУЋИ ВИДЕО: Рођена беба са четири ноге и три руке

Сатеник Каразјан (22) дневно из очију изађе око 50 шиљатих кристала, а све је почело посетом зубару.

- Била сам код стоматолога и деловало је као да ми је прашина упала у око. Болело је па сам отишла код офтамолога који ми је из ока извадио неколико кристала. Сада ми је сваки дан пакао. – очајна је Сатеник, којој су лекови у почетку помогли, али јој је сада све горе и горе. Такође тврди да су лекари били шокирани јер никада нису видели ништа слично и да су је третирали без дијагнозе.

Прочитајте још: Жена буквално плаве крви шокирала лекаре, то су виђали само у књигама

Њена рођака каже да су у почетку мислили да су неки од комадића били стакло које јој је случајно упало у око после рада у сеоском домаћинству, али да је бол био све гори.

Породица девојке тври да јој неки лекари нису веровали и да су тврдили како лажира повреду, али да су сада доказали да су кристали природни. Послати су на анализу, али још увек нема резултата. Огласило се чак и Министарство здравља Јерменије речима да проучавају случај.

Руски офтамолог Татјана Шилова у изјави за РЕН ТВ каже да је обољење ретко али да је раније забележено. Наиме, понекад у случају упала ока или генетских поремећаја долази до промене хемијског састава суза. Ако дође до повећане концентрације соли то може да драстично убрза кристализацију, а на густину може да утиче и већи удео протеина, каже докторка из Русије.

Она такође упозорава да је стање опасно и да се мора подробно испитати јер је могуће да је ово само један симптом.

- Кристали се не појављују само у оку већ и јетри и бубрезима па се таложе у форми соли – упозорава стручњак.

(mirror.co.uk)