Аустралијанац Џејми Стаф провео је четири године бавећи се својим хобистичким пројектом - израдом реплике филмског Терминатора Т-800 у природној величини.


Скелет, израђен од рециклираног алуминијума, тежак преко 130 килограма, састављен је од преко 500 делова који чине 230 покретних "костију" и "зглобова". На окупу га држи 280 шрафова, а ту је и 60 цеви, као и акрилни зуби.


За инспирацију су, наравно, послужили филмови Терминатор 1 и 2, али ова реплика није потпуно верна филмском Терминатору. Она делове "позајмљује" од обе филмске верзије, као и из маште самог аутора.


Џејмијева мотивација за израду овако нечега је чиста забава. Стаф каже да му је циљ био да у својој "мушкој пећини" има реплику Терминатора, па је одлучио да је сам и направи.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Откривено који глумац ће тумачити новог Терминатора


Као основна референца послужио му је и модел израђен од смоле који је стајао у складишту још једног ентузијасте из Аустралије, па су према неким деловима њега настали калупи за овог алуминијског киборга. Сваки део је израђен и дорађено ручно, од ливења до полирања сваког дела до високог сјаја.


Кад је о вредности реч, аутор пројекта каже да не може да процени колико би цела ствар могла да вреди, нити колико је новца у његову израду уложио.


Поређења ради, каже да је могуће набавити хромирану реплику Терминатора израђену од смоле за око 10.000 долара, али да она нити је од метала, нити може да се помера - па се може закључити да би ова вредила много више.


Ипак, овај аустралијски ентузијаста ни не размишља о његовој продаји.


(b92.net)