Сан Франциско ће због гужви које се стварају у Улици Маркет забранити саобраћај приватним аутомобилима, а градске власти су се на овај корак одлучиле јер желе да повећају продуктивност градског саобраћаја како би било мање загађења, саобраћај бржи, улица сигурнија и како би постала главно шеталиште.

Убер, Лифт и други начини помоћи у превозу биће забрањени, а пешаци ће моћи да позову једино такси или да путују градским превозом, преноси Б92 и додаје да ће приватна возила моћи да се креће само улицама које "прелазе преко" Маркет улице, али уколико скрену у њу биће кажњени.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Bivši inžinjer Gugla optužen za krađu podataka za Uber

Како се наводи, крајњи циљ је да се овде направи пешачка и бициклистичка зона, са продавницама како би улица постала привлачна туристима, а да при томе нико више не би био здравствено угрожен због превеликог броја аутомобила.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Uber pokrenuo uslugu prevoza helikopterom, gradonačelnik zabrinut

То није први град који затвара улице у центру града и проширује пешачку зону и центар града уређује за туристе - Њујорк је такође затворио 14. улицу за возила, а тренд се "преноси" по целој Америци, али и другим државама.