ПРОНАЛАЗАК туђих ствари може да вам донесе негативну енергију, бол, несрећу. Ако на земљи видите неке од ових 10 предмета, никад их немојте покупити:


Новац
Уколико на улици видите новац, вероватно ће ваш први нагон бити да га узмете. Не радите то. Црна магија је скоро увек повезана са новцем. Они који је практикују увек је с разлогом “вежу” уз новчанице. Такав новац може да вам донесе финансијски крах и није пожељно да га покупите са улице. Изузеци су ситни, метални новац који по некад може да вам донесе срећу и људи га често користе као талисман. Међутим, никад не можете бити сигурни да ли тај новац носи позитивну или негативну енергију, па се предлаже да новац који видите на улици никад не подижете.


Накит од злата или сребра
Накит нарочито апсорбује енергију власника. Особа која на улици пронађе и узме за себе прстен, ланчић или брош, ризикује да поред негативне енергије власника накита, добије чак и његове болести.


Ручно рађене лутке или плишане играчке
Одрасла особа неће подићи лутку са улице, али дете хоће. Немојте то да дозволите. За овакве играчке често су везане клетве. Неки народи имају обичаје да направе лутку која ће покупити негативну енергију из куће, затим ту лутку баце како би из куће избацили негативне емоције и зло. Стога се такве играчке не доносе у породицу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ванземаљци, духови или нешто треће? Два чудна створења снимљена на крову куће (ВИДЕО/ФОТО)


Игле, зихернадле и остали оштри предмети
Према езотеричарима, оштри предмети скоро никад нису изгубљени, него су скоро увек одбачени. Чињеница је да игле најчешће представљају болест и негативну енергију. Због тога није паметно да овакве предмете доносите у своју кућу. Чак немојте ни да дођете у искушење да овакве ствари подигнете са улице. Једноставно их само заобиђите!


Кључеви
Постоји статистика да изгубљени кључеви нађу свог власника само у три посто случајева. Најопаснија је чињеница да изгубљени кључеви нису чак ни изгубљени већ одбачени од стране власника. Људи који се баве окултним стварима, признаће вам да најчешће користе кључеве на које “пребаце” негативну енергију власника па те кључеве намерно одбаце. Одбацивањем таквих кључева, одбаци се и лоша срећа власника. Међутим, онај ко нађе те кључеве, узимајући их ризикује да на себе “навуче” несрећу.Ручно рађена наруквица
Ручно рађена наруквица се прави са сврхом. Често је амајлија која упија негативну енергију и несрећу. Онај моменат када пукне и падне са руке власника, значи да је испунила своју намену и да више не може да заштити власника. Такву наруквицу никад не подижите са улице јер ће вам донети само несрећу.


Огледалце
Огледала су одувек била повезана са магијским ритуалима. Огледало је тајни сведок свега што се дешава његовом власнику. Оно носи печат и среће и туге његовог власника. Ако видите огледалце изгубљено на улици, опасно је да га подигнете, а још опасније да се огледнете у њему. Сматра се да подизање поломљеног огледала са улице може да донесе озбиљну болест власнику.Чешаљ
Енергија власника се највише преноси на чешаљ. Чак и они који не верују у окултно, осетиће налет негативне енергије када подигну изгубљен чешаљ са улице. Стога се не препоручује да овакву ствар носите са собом кући.


Сат
Сатови се ретко губе, а и особе које се баве окултним стварима скоро никад не користе сатове за своје поље деловања. Међутим, сатови су повезани са биоритмом особе која га носи. Ако нађете изгубљени сат и ставите га себи на руку ризикујете да промените свој биоритам.


Крстић/ привесак
Ако се деси да особа изгуби крстић који је рецимо добила на крштењу, изгубиће и свој талисман. Међутим, ако нађете такав крстић никад га не подижите са улице, а још мање смете да га ставите себи око врата. Тада ризикујете да промените своју енергију и да попримите енергију од особе којој је кристић и био намењен.Аутор: СК магазин